Hoe begon het

Op 18 januari 1987 is de wijkvereniging opgericht door een aantal enthousiastelingen.

Al snel waren er 50 leden ingeschreven en daaruit werd het eerste bestuur gevormd. In deze periode werden de leden via een informatieblad op de hoogte gehouden van de plannen van het bestuur, maar algauw kwam er een wijkboekje. Eenvoudig, maar het samen drukken, vouwen, nieten en bezorgen gaf veel voldoening. Als vereniginggebouw werd de voormalige kleuterschool het Torennest in gebruik genomen.

Al gauw werden er kaart en bingo avonden georganiseerd. Maar ook ontstonden er groepjes voor handwerken, sjoelen en bloemschikken. Ook voor de kinderen werden leuke middagen georganiseerd. Een formule die nu ook nog aanslaat.

Mede door veel nieuwbouw op oude industrielocaties is het aantal gezinnen rond 2005 in de Torenlanden flink toegenomen.

Naast al deze ontspanning activiteiten, heeft het bestuur zich ook ingezet voor de leefbaarheid van de wijk. Speeltoestellen, opruimen hondenpoep in de wijk, verkeersknelpunten bij diverse onoverzichtelijke plekken.

Hoe is het nu.

Begon de vereniging alleen in de wijk de Torenlanden, anno nu is ook de Stationsbuurt onderdeel van de Wijkvereniging Steenwijk Noord

De wijkvereniging heeft nog steeds veel mogelijkheden voor ontspanning. De kaart en bingoavonden zijn er nog steeds, maar ook worden er in de zomermaanden verschillende buitenactiviteiten georganiseerd. Ook de jeugdcommissie draait goed.

Vanaf 2013 is er een vastberaden groep, de belangenbehartigers, die zich inzetten voor alle bewoners van Wijk Noord. Hun taak is ruimer en behalve verkeersknelpunten gaat hun aandacht ook naar leefbaarheid, welzijn en welbevinden van de bewoners. Het eenvoudige wijkboekje is s een prachtig blad geworden, de Wijkinfo Steenwijk Noord. Hiermee worden de leden op de hoogte gehouden van het wel en wee van de vereniging. En in deze tijd van digitalisering ontbreekt ook bij wijkvereniging Noord de website niet. Het Torennest functioneert nog steeds als een goede ontmoetingsplek.