Close

Nog twee jaar wachten op Action

Foto:  © Gemeente Steenwijkerland

Steenwijk – ‘Wanneer komt er een Action in Steenwijk? Komt ’ie er wel?’, vragen vele Steenwijkers zich af. Op zijn vroegst over twee jaar heeft Steenwijk een Action-vestiging.

Action heeft haar oog laten vallen op het huidige pand, waarin de Aldi is gevestigd. Die gaat een nieuwe supermarkt bouwen op de voormalige Rijkmans- en Edah locaties (en de parkeerplaatsen naast de Edah. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor de Action-vestiging.

Tjeerd Douma van de Aldi: “Het was altijd een wens van de Action om in dit pand een vestiging te openen. En we zijn in gesprek met Action, die druk bezig is met tekenen en berekenen.”

Maandagmiddag werden de contracten om te komen tot een herontwikkeling van ’t Gedempte Diep. De Lidl gaat op de huidige locatie uitbreiden. De Jumbo gaat richting Gedempte Turfhaven, waarbij twee garages tussen Jumbo en Dynasty worden gesloopt. De weg langs het voormalige Welkoop-pand buigt dan niet af, maar wordt doorgetrokken.

“Het is nog koffiedik kijken wanneer de schop daadwerkelijk de grond in kan, maar de procedures kunnen 1,5 tot 2 jaar duren”, zei wethouder Bram Harmsma tijdens de ondertekening van de contracten.

Referentie : www.steenwijkercourant.nl

3 thoughts on “Nog twee jaar wachten op Action

  1. Karin

    Belachelijk dat een gemeente zo lang iedereen aan het lijntje houdt!!! Wees wijs en ga vooruit en laat na jarenlang touw trekken dit zeer lelijk stukje Steenwijk wat iedereen irriteert gaan voor de toekomst.

  2. Jantje Beekman

    Nou, de plannen schieten vooralsnog niet bepaald op. Bijna een jaar verder is er nog geen steen gelegd voor een nieuwe Aldi, is er nog niet gebeurd met de Jumbo en ook het voormalig Edahpand staat nog steeds weg te rotten. Steenwijk helpt zichzelf om zeep, jarenlang wanbeleid, geld uitgeven aan verkeerde dingen. Het is werkelijk om te huilen!

  3. J Schagen

    Lees dit toevallig en inmiddels 3 jaar verder en nog steeds niks gebeurd. Aanfluiting centrum Steenwijk en voor velen een doorn in het oog. Het oude Welkooppand. Ook big bazar moet inmiddels het veld ruimen door faillissement. Dus heeft Steenwijk geen goedkope winkel meer met een breed assortiment. Gemiste kans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *