Close

Bezwaarmaker tegen uitbreiding IJsbeer Energie vangt bot

Bezwaarmaker tegen uitbreiding IJsbeer Energie vangt bot

Steenwijk – Groene energieproducent IJsbeer Energie in Steenwijk kan wat de bezwarencommissie van de gemeente Steenwijkerland doorgaan met hun geplande uitbreiding. Hiertegen was een bezwaar ingediend, maar volgens de commissie weegt die niet zwaar genoeg.

IJsbeer Energie heeft in 2016 de biomassacentrale van Rendo overgenomen. Vorig jaar oktober vroeg het concern een vergunning aan voor de uitbreiding van het bestaande bedrijfspand en het bouwen van een silo en een overkapping.

Er plofte bij de gemeente echter een bezwaar op de deurmat. De indiener vond dat er te weinig rekening is gehouden met geluidsoverlast en vreesde verder de toename van verkeer door het extra laden en lossen.

Volgens de commissie zijn deze argumenten niet voldoende om de vergunningsaanvraag tegen te gaan. De uitbreiding treedt niet buiten het boekje wat betreft het bouwbesluit of de bouwverordening. Het plan past prima binnen het bestemmingsregels, de bouwwerken voldoen aan de bouwregels en de Omgevingsdienst IJsselland heeft advies uitgebracht over het geluid. De commissie concludeert dan ook dat de gevraagde vergunning mocht worden verleend.

Referentie: www.steenwijkercourant.nl
foto: (© Sieb van der Laan)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *