Close

Onveilige situatie Tukseweg

Onveilige situatie Tukseweg: ‘Aanpassen voordat het wel fout gaat’

Referentie: Steenwijkercourant

 

Steenwijk – Fietsers bij de Lidl in Steenwijk moeten de Tukseweg verlaten en het naastgelegen fietspad op. Iets wat bij de lokale mensen wel duidelijk is, maar toeristen fietsen vaak toch door. Zo zegt Luigi Andriol (85): „Mensen moeten nu 30 meter teruglopen als ze het verboden te fietsen bord zien staan, of ze gaan door de bosjes naar het fietspad. Dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling.”

Luigi woont zelf aan de Tukseweg en ziet het vaak fout gaan. Hij ziet gevaarlijke situaties ontstaan en heeft het probleem al eens aangekaart bij de gemeente. Die hebben daar toen gehoor aan gegeven door een bord te plaatsen. ‘

Niet duidelijk genoeg

Toch ziet Luigi dat het nog niet werkt. „Maar het is nog niet duidelijk genoeg. Mensen fietsen alsnog op de Tukseweg, een plek waar je niet mag inhalen met de auto. Dus als je met je auto aankomt rijden moet je er eigenlijk achter blijven”, vertelt Luigi. Die zegt dat niet iedereen dat doet. „Ik blijf altijd achter de fietsers rijden, maar soms gaan auto’s mij dan voorbij. Dat levert gevaarlijke situaties op.”

Voorkomen

De verkeerssituatie is zo sinds de Tukseweg ter hoogte van de Lidl na werkzaamheden in 2016 na wegwerkzaamheden weer is opengesteld voor het verkeer. Luigi hoopt dat de gemeente alsnog iets doet om de situatie te veranderen. Bijvoorbeeld door het aan te passen, of door nog duidelijker aan te geven dat fietsers het fietspad op moeten. „Het probleem is dat het fout kan gaan. En dan is het te laat. Dat moeten we zien te voorkomen nu het nog kan. Als je aankomt fietsen en je let niet helemaal goed op, kom je er dertig meter later pas achter dat je daar niet mag fietsen.” Luigi ziet vaak mensen door de bosjes lopen om alsnog het fietspad te betrekken. „Dat lijkt mij toch niet de bedoeling. Daar moet wat aan te doen zijn.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *