Close

Herontwikkeling Gedempte Steenwijkerdiep

Herontwikkeling Gedempte Steenwijkerdiep
Gemeente Steenwijkerland is bezig met de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep.

De voorbereidingen zijn gestart voor het opstellen van een bestemmingsplan en er zijn inrichtingsschetsen (nog niet definitief) voor het openbaar gebied opgesteld.

Dit alles vindt plaats in nauw overleg met de betrokken partijen, inwoners en ondernemers. Hiervoor is een participatietraject opgesteld.

 

Inrichtingsschets Steenwijkerdiep
Er wordt hard gewerkt aan de plannen voor de herontwikkeling van het gedempte Steenwijkerdiep. Het belooft een prachtig gebied te worden dat de entree vormt voor het centrum van Steenwijk.

Een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling is de inrichting van de openbare ruimte, zeg maar de parkeerplaatsen in combinatie met het groen. Daar hebben we een inrichtingsschets voor laten opstellen. In deze schets is veel aandacht voor een klimaatvriendelijke inrichting en het voor komen van ‘hittestress’ door het toepassen van water en groen.

De inrichtingsschets kunt u online bekijken op www.steenwijkerland.nl/steenwijkerdiep or via inrichtingsschetsen voor het openbaar gebied Steenwijkerdiep (pdf 4,3 MB)

Via het mailadres inrichtingsteenwijkerdiep@steenwijkerland.nl kunt u ons tot 25 oktober 2021 laten weten wat u van de inrichtingsschets vindt.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Henk Kloosterman, projectleider Steenwijkerdiep.
Hij is bereikbaar per mail via henk.kloosterman@steenwijkerland.nl of via telefoonnummer 14 0521.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *