Close

Bijeenkomst over toekomst park Rams Woerthe in De Meenthe

Bijeenkomst over toekomst park Rams Woerthe in De Meenthe

Referentie: Steenwijkercourant

Gemeente Steenwijkerland houdt een bijeenkomst over de toekomst voor park Rams Woerthe. Deze is volgende week woensdag 5 april in De Meenthe en begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.

„In 2019 waren er twee bijeenkomsten over het park voor inwoners, ondernemers en andere belangstellenden. Met de aangedragen wensen en meningen zijn we aan de slag gegaan”, aldus projectleider beheer en onderhoud van de gemeente Jos van Dijk. „Park Rams Woerthe is een rijksmonument. En daar zijn we trots op. Maar het betekent ook dat we veel overleg hebben moeten voeren met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Mede door de coronamaatregelen en de nodige voorbereiding en afstemming konden we niet eerder een nieuwe bijeenkomst houden”, zo vervolgt Van Dijk.

Er is nu een nieuwe beheervisie voor het park gemaakt. „En daarover willen we de mensen graag bijpraten.” Lucia Albers en Anja Guinée, de schrijvers van de beheervisie, geven hier een presentatie over. „Tijdens die presentatie leggen zij uit hoe we de komende twintig jaar het park gaan aanpassen en onderhouden. Enkele voorbeelden van thema’s zijn: de verbinding van het park met de omgeving, passend gebruik van het park en de invulling van de theekoepel. Hiervoor is het behoud van de cultuurhistorie van het park een belangrijk uitgangspunt.”

Rondleiding door het park

Op zaterdag 15 april houdt de gemeente ook een rondleiding door het park onder leiding van een gids. „Daarbij laat de gids het park zien en vertelt er graag meer over.” De rondleiding begint om 10.00 uur. „Het aantal plaatsen is beperkt. Snel aanmelden is dus wenselijk. Na de aanmelding volgt meer informatie over de startlocatie.”

Aanmelden kan tot maandag 3 april via www.steenwijkerland.nl/ramswoerthe. Voor vragen Jos van Dijk, via 140521. Of stuur een email naar info@steenwijkerland.nl onder vermelding van Rams Woert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *