Close

Parkeerproblematiek rond De Meenthe neemt toe. ‘Jarenlang hiervoor gewaarschuwd’

Parkeerproblematiek rond De Meenthe neemt toe. ‘Jarenlang hiervoor gewaarschuwd’

 

Referentie: Steenwijkercourant

         Foto: Google Maps

Door toegenomen drukte en verlies van parkeerplaatsen is de parkeerproblematiek rond het NS-station en Rabo Theater De Meenthe toegenomen.

In de avonden en in de weekenden konden bezoekers van Rabo Theater De Meenthe ook parkeren aan de overkant bij de kantoorpanden Golfstaete en het voormalige Ondernemershuis. Golfstaete is deels getransformeerd naar appartementen (de bovenverdiepingen) en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het voormalige Ondernemershuis, waar binnenkort 10 appartementen worden opgeleverd. Tijdens de verbouwing kon er geen gebruik van dit parkeerterrein worden gemaakt. Beide parkeerterreinen kennen nu slagbomen en de parkeerplaatsen zijn bestemd voor de (toekomstige) bewoners. „Dat betekent een verlies van 80 openbare parkeerplaatsen”, zegt Meenthe-directeur Han Evers.

Bezoekers parkeren in de wijk

Het gevolg is dat bezoekers van het theater hun auto in de wijk Torenlanden en in de Willem de Zwijgerstraat en Tromp Meestersstraat gaan parkeren, waar de bewoners niet blij mee zijn. „Zij kloppen bij ons aan, maar wij verwijzen ze door naar de gemeente. Jaar in, jaar uit heeft het bestuur van De Meenthe de gemeente hiervoor gewaarschuwd en recent heeft het bestuur weer een brief over deze problematiek naar de gemeente gestuurd”, zegt Han Evers. „Die wordt nog groter als de plannen voor de opwaardering van het NS-station worden uitgevoerd. Daar komt bij dat het aantal treinreizigers/forensen ook toeneemt. De parkeerplaatsen aan de Tramlaan staan constant vol.”

Naar andere zijde van spoor mag niet

Een oplossing is de bezoekers van De Meenthe te verwijzen naar de P + R aan de andere zijde van het spoor. „Maar dat mag niet van de NS, die eigenaar van het terrein is. Wat we zouden kunnen doen, is verwijzen naar het terrein van Agrifac en dan ’s avonds en in de weekenden. Daar is geen slagboom en er is volop ruimte.”

Extra parkeermail

Voor de ingang van De Meenthe is ook nog ruimte, maar tijdens de grote verbouwing van het theater is afgesproken dat hier geen parkeerplaatsen komen. Voor het nieuwe seizoen maakt De Meenthe voor alle bezoekers een extra parkeermail zodat er beter gestuurd kan worden en dat omwonenden minder overlast ervaren. „Daarnaast moeten we in gesprek met de gemeente, want dit komt niet goed. Het is passen en meten, maar we hopen natuurlijk dat we er uit komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *