Close

VVD stelt vragen over overlast biomassacentrale Steenwijk

VVD stelt vragen over overlast biomassacentrale Steenwijk

Referentie: Steenwijkercourant

De VVD-fractie heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de overlast van de biomassacentrale aan de Dolderweg in Steenwijk.

„Er bereiken ons meerdere berichten van bewoners en bedrijven dat de overlast geeft. Deze overlast lijkt intenser dan voorheen. Deze overlast heeft onder andere betrekking op houtstof, geur en geluid. Enkele voorbeelden: niet kunnen slapen vanwege het geluid, ook van mensen die verder weg wonen, een weeïge geur en zwarte neerslag. Daar is onder andere ook aandacht aan besteed in uitzending bij Hart van Nederland op 27 mei 2022. De zorgen van deze mensen delen wij”, zegt Mans Loman van de VVD-fractie.

De VVD heeft vragen hierover gesteld aan het college. „Zijn de (toenemende) zorgen over de centrale en de klachten van overlast bij u bekend? Wat zijn de acties die wij vanuit de gemeente hieromtrent mogen verwachten? Kunt u inzicht geven in de wijze waarop hier wordt gehandhaafd? Valt de overlast binnen de normen en de vergunning? Is er bij u bekend waarom er nu meer overlast lijkt te zijn dan voorheen? Wat is hier de reden van? Is deze reden tijdelijk of is de verwachting dat dit van structurele aard is? Zijn er gezondheidsrisico’s en zo ja, wat zijn deze?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *